Studie- och yrkesvägledare sökes till Falköping

Falköping växer och just nu är vi cirka 32 000 invånare. Vi har utsetts till Sveriges första Cittaslow - ett internationellt nätverk för det goda livet. Vi är stolta över vårt kulturarv, goda kommunikationer, det fantastiska platålandskapet och matkulturen på Falbygden.

Vår kommuns målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och en rad hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och en ökad mångfald inom alla yrkesområden.

Inom Kompetens- och arbetslivsförvaltningens ansvarsområden möts studerande, näringsliv och offentlig verksamhet för att hitta och tillägna sig efterfrågad kompetens.
I egen regi anordnar vi grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, svenska för invandrare samt eftergymnasial utbildning på olika nivåer. Vi samarbetar med andra kommuner och utbildningsanordnare, för att kunna erbjuda kompletterande utbildningar.

ARBETSUPPGIFTER
Lärcenter är kommunens enhet för vuxnas lärande samt för arbetsmarknadsfrågor. Vår Studie- och yrkesvägledning består av tre personer som jobbar i team men med olika ansvarsområden. Vägledarna initierar projekt och har kontakter med externa aktörer som arbetsförmedling, folkhögskolor och högskolor i regionen.
Du kommer att ansvara i huvudsak för:
• Vägledningssamtal.
• Vägledningsansvar för övriga yrkesvuxutbildningar.
• Ingå i Lärcenters antagningsenhet.

KVALIFIKATIONER
Du har studie- och yrkesvägledarexamen. Som studie- och yrkesvägledare på Lärcenter arbetar du tillsammans med andra vägledare och annan personal, varför du måste ha god förmåga att arbeta i ett dynamiskt team. Du skall ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga, vara stresstålig, positiv och tycka om att möta och arbeta med människor. Du skall vara intresserad av utvecklingsarbete och kunna ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska språket. Körkort för bil är ett krav.

Låter detta som något för dig?
ANSÖK HÄR!